LusFri.nu

SvenskaNorskDanskSuomi�slenska

HemOm NitFreeKöp NitFreeOm huvudlössBruksanvisningOm LusFriÅterförsäljare


"Nitfree är det bästa som hänt oss. Äntligen är vi av med både löss OCH ägg!" Ingela H.

"Vi blev av med lössen på 3 dagar och slapp använda lusmedel. Vi är jättenöjda med kammen. Skönt att alltid ha en lösning på problemet hemma." Per pappa till 3 barn

"Mycket bra att nitfree finns som alternativ för att det finns barn som det är svårt att använda medlen på." Susann - Tågarp

"Bra produkt som fungerar, bra för oss eftersom vi har ett barn som inte tål lusmedel." Nina - Spånga 

Bruksanvisning

NitFree – kammen som effektivt tar bort både löss och gnetter (ägg)!

NitFree är en patenterad stålkam med långa kamtänder som har spiralformade, "räfflade" mikrokanaler. Avståndet mellan kamtänderna som är under 0,2 mm och mikrokanalernas utformning gör att såväl löss som gnetter fastnar och följer med vid kamning. De räfflade mikrokanalerna på kammens tänder skadar gnetterna när de kammas ut .

Genom att använda NitFree får du en miljövänlig och effektiv behandlingsmetod mot både löss och gnetter. NitFree är dessutom bra för allergiska eller känsliga barn/personer.

Så här använder du NitFree

Använd NitFree i ett rum med bra belysning. Vi rekommenderar att du gör det i ett rum där barnen kan sitta bekvämnt.  Kanske framför en film eller att barnet läser en bok under tiden. Luskamning i badrummet gör att du lätt kan rengöra kammen under rinnande vatten mellan varje kamtag, men ibland innebär det att man sitter obekvämt och man har inte tålamod att kamma alltför länge.  Gör kamning till en stund av ompyssling, då blir det lättare att göra det noga och ofta!

Hur du luskammar:

  1. Behåll håret torrt eller blöt det lätt.
  2. Använd en vanlig kam eller borste för att reda ut håret och ta bort eventuella tovor.
  3. Dela håret i mindre sektioner och dra NitFree noggrant genom varje sektion. Det är viktigt att kamma så nära hårbotten som möjligt för att komma åt gnetterna. De sektioner som är genomkammade ska hållas åtskilda från de sektioner som ännu inte är kammade. Glöm inte att rengöra kammen under rinnande vatten mellan varje kamtag.
  4. Sterilisera NitFree efter avslutad kamning. Glöm inte att rengöra alla andra kammar eller borstar som du eventuellt använt.

Upprepa proceduren ovan dagligen till dess att du blivit av med alla löss och gnetter. Vi  rekommenderar också att du kontrollerar om övriga familjemedlemmar har löss eller gnetter för att undvika vidare smitta.

När behandlingen är slutförd och du blivit av med alla löss och gnetter, rekommenderar vi att du regelbundet fortsätter att kamma med NitFree en gång i veckan i förebyggande syfte.

Rengöring av kammen

NitFree är enkel att rengöra. Om du drar isär kamtänderna försiktigt när du håller kammen under rinnande vatten försvinner alla löss och gnetter. Efter avslutad kamning bör kammen steriliseras för att säkerställa att eventuell spridning av lössen inte sker vid nästa användningstillfälle eller vid behandling av en ny person. Sterilisering sker genom att lägga kammen i kokhett vatten i 1 minut. 

www.lusfri.nu

Köp Nit-Free här »

Betala med kort eller mot faktura!

 

Pressmeddelande:

* LusFri lanserar professionell avlusningstjänst

 

Nyhet från LusFri.nu:

Har ni svårt att få bort lössen? nu lanserar vi vår ny tjänst med professionell avlusning!

Löss i familjen igen? Slappna av och ta det lugnt vi kan hjälpa dig att bli LusFri igen.  Läs mer om vår ny tjänst här

 

I Nyheter:

"Rekordmånga drabbade av huvudlöss"

* "Här går luskammen varm
Problem med huvudlöss ökar..."
MittiHaninge 28 jan 2014, sid 5

* Huvudlöss, hjälp! bästa och snabbaste kuren
Familjeliv.se 15 inlägg 3 jan 2014

 

* "Pigg och frisk höst"
Skolan har börjat och när alla barnen träffas igen frodas bakterier, virus, löss och mollusker. Här kan du läsa tipsen för att klara höstens plågor. - Kurera Okt 2013

* "Så skydr du dg mot lössen " - Aftonbladet sept 2013

* "Så blir du kvitt lössen" - MSN Livstil

LYSSNA PÅ VÅR RADIOREKLAM JUST NU!

NitFrees Radioreklam

Rolig inslag om huvudlöss i TV4:s serie Solsidan - se hur Mickan löste problemet!